ALOJE VERA - sjemenke prodajem

  Popularnost: 0 ( 0 ocjena )
Objavljeno: 17 .09. 2019 | Pregleda: 446 | ID oglasa: #114129
30,00 KN
Dijeli Prijavi Ispiši Dodaj u favorite Usporedi oglas
Detalji oglasa
Mogučnost plačanja:
Gotovina
Tip oglasa: Prodaja
Država: Hrvatska
Regija:
Krapinsko-zagorska
Grad: Gornja Stubica

Prodajem sjemenke Aloje Vere. Aloje vera (ili Aloe Vera) je višegodišnja otporna biljka koja dostiže visinu od 60 cm-a ili više. U svijetu postoji čak do 350 vrsta aloje i sve su porijeklom iz Sjeverne Afrike. Postala je cijenjena zbog svoje ljekovitosti još od 4. st. prije Krista. Ako ćete je uzgajati kao sobnu biljku, visina će joj biti do 30 cm-a.
Aloje veri je za rast potrebna temperatura od bar 10 stupnjeva. Ne voli hladna razdoblja, a pogotovo mraz. Krase je veliki, debeli sivo zeleni listovi sa šiljcima između kojih naraste cvjetna stabljika s narančastim ili žutim cvjetovima.
Najljekovitiji i najcjenjeniji dio aloje vere je njezina sluz koju ispušta prilikom drobljenja listova. Ta sluz djeluje na ljudski organizam iscjeljujuće. Stavlja se na rane i pomaže kod obnove kože. Pošto je iznimno korisna kod svih vrsta kožnih oboljenja, posjekotina ili opeklina, ona se često nalazi i u brojnim kozmetičkim preparatima kao što su losioni ili kreme za ruke i tijelo, zaštiti protiv štetnih sunčevih zraka ili u dolazi u obliku šampona za osjetljivo vlasište.
Višegodišnja je otporna biljka. Na otvorenom je treba saditi u razmacima od 2 metra, a temperatura koja je potrebna prilikom sadnje je bar 7 stupnjeva. Ima plavo zelene listove s okomitim žutim prugama. Cvjeta u kasnu zimu i na proljeće. Kao kućna biljka uspijeva u umjerenoj klimi. Visina joj bude oko 30 cm-a s rasponom od 10 cm-a. Tada je krase tamnozeleni listovi s bijelim prugama. Cvjeta u proljeća.

Cijena paketića od 40 sjemenki je 30 kuna.

Cijena poštarine za preporučenu pošiljku je 17 kuna (najsigurnije - plača se po preuzimanju paketa od poštara ili na pošti), a za običnu pošiljku - pismo, je 3 kune.

Kontakt Info
Email prodavača
Molimo unesite text prikazan na slici ispod.
Moguća su mala slova od -a- do -h- te brojevi od -1- do -9-.
 
Korisničko ime: darko-1969
Mobitel: 0997694619
Komentari (0)
0 komentari na ALOJE VERA - sjemenke prodajem

Molimo prijavite se da možete objaviti komentar.

Kreditni kalkulator
Prodajna cijena  Kn / EUR
Učešće  Kn / EUR
Iznos kredita  Kn / EUR
Porez  %
Kamatna stopa  %
Rok otplate  mjeseci ili  godine
Mjesečna rata  Kn / EUR
Slični oglasi